Amellets

boekhouding en belastingaangifte 

aan het eind van de maand geld over

Particulieren

Belastingaangifte Leeuwarden

Amellets vult al vele jaren de belastigaangifte voor particulieren klanten in. Amellets helpt en adviseert ook bij het aanvragen en wijzigen van diverese toeslagen, zoals huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden budget.

 

  • Uw belastingaangifte laten checken

Veel mensen doen zelf hun belastingaangifte. Dit is vaak wel goed te doen, maar toch ik het slim om eens in de 3-4 jaar het samen met een boekhouder te doen. Alles wordt dan even goed nagelopen zodat u niet onnodig veel belasting hoeft te betalen. U bent dan weer op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kunt het jaar daarop de aangifte eventueel zelf weer doen.

 

  • Huis gekocht

Vooral als een huis hebt gekocht, verkocht en daarna misschien weer een ander huis hebt gekocht is het slim om Amellets in de schakelen. De regels m.b.t. het kopen en verkopen van een woning zijn de laatste jaren gewijzigd en vragen specifieke kennis. Wij kunnen voor u de voorlopige aanslag regelen, dan krijgt u de hypotheekrenteaftrek gelijk al uitbetaald. 

 

  • Geld terug krijgen?

Niet iedereen hoeft belastingaangifte te doen. Toch is het handig om een proefberekening te laten maken om te zien of er nog geld van de belastingdienst terug te vragen is. B.v. als u AOW en een klein pensioen hebt kunt u soms geld terugkrijgen. U kunt tot 5 jaar terug belasting terug laten vragen.

 

Interesse? Vul het contactformulier in of bel 058-2131872 

 

Wat doet Amellets nog meer?

 

  • Advies bij uit elkaar gaan 

Uit elkaar gaan is een emotionele gebeurtenis. Het heeft vele gevolgen waaronder ook fiscale. Voorkom een hoge terugbetaling. Laat op tijd uw voorlopige aanslag wijzigen. Dit kan Amellets voor u doen. Ook kunnen wij u helpen bij het doen van de laatste gezamenlijke belastingaangifte.

 

  • Btw op zonnepanelen terugvragen

Amellets vraagt voor u eenvoudig en snel de btw over uw zonnepanelen terug. 

 

  • Belastingmiddeling

Wisselt uw inkomen sterk in drie opeenvolgende jaren dan kan het zijn dat u meer belasting betaalt dan wanneer uw inkomen gelijkmatiger is verdeeld. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een ontslagvergoeding. In zo'n geval kunt u misschien geld van de belasting terugkrijgen. Amellets kan voor u belastingmiddeling regelen. 

 

  • F aangifte (aangifte bij overlijden)

Nabestaanden moeten voor de overledene aangifte inkomstenbelasting doen. U krijgt daarvoor een papieren F formulier van de belastingdienst. Amellets kan de F aangifte verzorgen zodat u ontzorgd de belastingzaken van de overledende kunt afwikkelen. 

 

  • Persoonlijk Budgetadvies 

Inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Wilt u een onafhankelijke kijk op uw inkomsten en uitgaven? Of wilt u weten hoeveel u kunt sparen of bezuinigen? Het Amellets Budgetadvies laat zien waar uw geld blijft en hoe u het doet in vergelijking met anderen. U ontvangt tips die helpen goede keuzes te maken.

 

Amellets: voor complete boekhouding en belasting service van Aangifte tot Zorgtoeslag. 

 

Staat uw vraag hier niet bij? Amellets kan u wellicht toch helpen. Neem contact op voor het maken van een afspraak, of bel 058-2131872. 

 

Voor de aangifte inkomstenbelasting s.v.p meenemen:

kopie aangifte vorig jaar

jaaropgave(n)

w.o.z. beschikking (vorig jaar ontvangen) en betaalde hypotheekrente

overzicht bank- en aandelenrekeningen

overzichten giften en ziektekosten

geboortedatum jongste kind (tot uw huishouden behorend)

voorlopige aanslagen aangiftejaar